26 mars 2022
12:00

Referat: Lunnarps BK - AIF Barrikaden

Startelva: Daniel K – Morteza Ahmadi (comeback efter några år, Viktor T, Chanon, Maksym – Abbe, Alex, Milad, Yousef Ahmadi (comeback efter några år) – Oskar, Shershah

Började på bänken gjorde Godi som kom in som vänsteryttermittfältare efter 18 min och först spelade där fram till pausen och sedan i andra halvlek spelade 30 min som högeranfallare samt Niklas som i egenskap av coach för dagen spelade mindre än vad han annars fått gjort; en knapp halvtimme som vänsterback.

Vi hade letat intensivt för att få ihop 13 spelare bland de över 40 tillfrågade så laget blev därför väldigt osamspelt och kanske inte riktigt så slagkraftigt som vi hoppats. Vi hade kanske inte så stora förhoppningar om ett jättebra resultat.

Därför blev det en glad överraskning när spelet kom igång då vi de första 10-15 minuterna fick till en hel del fina anfall och ett par tunga avslut varav dock ett utanför och ett nästan mitt i målet. Vi var över huvud taget föredömligt skottvilliga i denna halvlek med 5 avslut på mål och 2 utanför även om vi hade en del bra lägen att skjuta som vi inte utnyttjade Så långt såg det ut som att det skulle kunna bli en jämn match.

Lunnarp kom oftare än vi riktigt nära målet men hade i hela första halvlek oerhört svårt att få till det i slutändan, antingen tappade de bollen eller så fick de på lite tama avslut som Daniel lätt kunna lägga beslag på. Man tog också många konstiga beslut när man t.ex. kunde få för sig att passa när man själv bara befann sig 2-3 meter från mållinjen och hade väl så bra skottläge själv. Exempelvis fick de ett fint läge redan i 3:e min efter ett onödigt bolltapp men sköt utanför.

Spelmässigt tog Lunnarp dock över efter de där första 10-15 och borde väl med lite mer effektivitet i avsluten kunnat göra mål lite tidigare men nu lät det vänta på sig till den 39:e min efter en skaplig kombination med ett rätt bra avslut från nära håll men med dålig vinkel. 1-0 stod sig sedan till paus.

Som framgår av uppställningen ovan så började vi den här gången med 4-4-2 i förhoppning att kunna hålla tätt bakåt för att sedan satsa lite mer framåt genom att gå över till 4-3-3. I efterhand var det nog inte någon bra idé. Vi tröttnade nu redan i början av andra och det blev allt tydligare efterhand och det gjorde dels att laget blev väldigt långt, dels att vårt 3-mannamittfältet fick ett väldigt svårt uppdrag.

Eftersom våra motståndare dessutom satte in en hel del nya bra spelare i andra hade vi inte mycket att säga till om och vi fick ytterligare tre mål i baken – i 49:e, 61:a och 85:e min - varav åtminstone två föregicks av onödiga individuella misstag. Därutöver fick Daniel göra en ytterst kvalificerad räddning på ett närskott och de hade ytterligare en boll inne som blev tveksamt avblåst för offside (vi hade bara en domare och offsidebedömningarna blir ju då väldigt svåra). Det var dock ytterst nära att vi fått avsluta matchens målskörd när Shershah vaket, när målvakten var en bra bit utanför målet, satsade på en hög lyra från egen planhalva som gick perfekt över målvakten och såg ut att gå i mål men förargligt nog tog i stolpens insida så att målvakten ändå kunde fånga den.

Resultatmässigt väl ungefär vad man kunnat vänta sig mot detta till synes rätt konditionsstarka och löpvilliga men lite valpiga lag. När våra krafter började tryta såg Lunnarpsspelarna ut att vara numerärt överlägsna överallt. När vi någon gång fick till ett skapligt uppspel befann sig bollmottagaren ofta ensam mot 5-6 motståndare samtidigt som de kunde vara fler än vi på vår planhalva när de själva anföll.

Våra spelare kämpade dock så mycket de förmådde och lagmoralen sett inom laget var rätt bra trots den klara förlusten. Däremot tyckte jag att det var en del onödigt gnäll på domaren som ibland inte hann sätta pipan i munnen innan det skulle protesteras. Det gällde i och för sig i viss grad också Lunnarpsspelarna men i mindre utsträckning än våra.

Statistik: Hörnor: 3-4 Avslut på mål: 8-10 Avslut utanför 3-5

Och så kan vi från tjejernas träningsläger i Osby rapportera en 2-0-seger över Wisseltofta IF. Med tanke på att tjejerna i sin första träningsmatch spelade oavgjort 3-3 mot Tomelilla på samma plan som vi spelade på idag har man ju börjat säsongen betydligt bättre än killarna.